неделя, май 26, 2024

Година по-късно арестуваха мъж, завлякъл баба с над 10 бона

Година по-късно арестуваха мъж, завлякъл баба с над 10 бона в Бургас. Мъжът е измамил 69 годишна бургазлийка с 10 480 лв. Случаят е от края на миналата година. Жената е измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници“.

На 4 ноември 2020 година измамникът се представил за „Прокурор Лазаров“. Той обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и пенсионерката без притеснения трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците за да бъдат задържани от служителите на реда. Жената събрала сумата от 10 480 лева, поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин за хранителни стоки. Малко по-късно бургазлийката констатирала, че е измамена и алармирала полицейските служители.

По-късно полицаите установили самоличността на мъжа- 47 годишен криминално проявен и осъждан. Той е бил арестуван. Същият направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното престъпление.

Направена е и проверка и в дома на 47 годишния мъж, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума.

Работата по случая продължава.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!