гняв нинова
Корнелия Нинова

Гняв срещу Корнелия Нинова разтресе червените по места. Причината е решение на Изпълнителното бюро да тегли 500 000 лева ипотечен кредит за провеждането на прекия избор за председател на Столетницата, съобщава Стандарт.

Двойните избори миналата година – европейски и местни, както и издръжката на червената телевизия, докарали „Позитано” 20 почти до фалит и сега партията нямало как да си плати масрафа по вътрешните избори. А според регламента БСП трябва да отпусне по 6000 лв. за всеки претендент за стола на Корнелия, за да си направи предизборната кампания. В момента 21 социалисти са номинирани за лидер.

За да обезпечи банковия заем, БСП е заложила знакови свои имоти в страната. В Пловдив това са къщите, дарени на партията от Васил Коларов. „Те са със стара история, двете сгради са дарение още от Васил Коларов на пловдивските социалисти и изискват не малко средства за поддръжка. Обезпокоени сме“, каза Петя Манева, счетоводител на БСП – Пловдив.

В Казанлък е заложена печатницата на Георги Кирков, където преди 120 години се е печатал „Работнически вестник“. Сега домът тъне в разруха. От няколко месеца къщата е запечатана, защото има риск да се срути.

Социалистите по места били силно възмутени, че Нинова пилее партийното наследство. Според хората на лидерката обаче проблем нямало, заемът щял да бъде върнат от партийната субсидия до края на годината.

Виж още:Нинова обвини властта, че проявява безхаберие към мед. сестрите Не можем да мълчим за случилото се вчера в здравна комисия, тази сутрин и днес в НС. То…Mar 6 2020bulmedia.net

300 военни и 50 от спецчастите готови да пазят границата; Нинова: Г-н Борисов, обещаният от вас един месец изтече. Къде е водата в Перник Мигранти. „Монитор“: 300 военни и 50 от спецчастите готови …Mar 1 2020bulmedia.net

Коментари