гешев главен прокурор атаката срещу НАП

Основната версия на разследването по атаката срещу НАП е киберрекет. Това каза за заместник-главният прокурор и номинираният за поста главен прокурор Иван Гешев в „Сутрешен блок“ по БНТ. „Накратко от начало разследването започна в насока – лицето, за което знаете. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие и маша.

Разследването и основната версия, по която се работи, че фирмата, в която той работи се занимава с нещо като киберрекет“, каза още той.

„С удряне на фирми, търговски дружества, държавни организация с цел нарушаване на тяхната компютърна информационно сигурност и съответно по-късно да бъдат привлечени като клиенти. Дали цялата фирма, или части от нея, или отделни нейни ръководители, това е водещата версия, по която се работи в момента“, посочи Гешев.

Прокурор Гешев: България, не е бедна, но се краде многоШестима са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група работила за източване на…Mar 9 2019bulmedia.net

„За мен последните години се налага терминът кибертероризъм. Едно от определенията за него е, когато с компютърни програми, информационни системи хакваш или удряш определени бази данни, за да постигнеш определени политически цели, да въздействаш върху обществото психически или върху нагласите му. Това също е обект и една от версиите на работа“, каза Гешев и посочи, че това е много вероятна дейност.

Иван Гешев е първият номиниран за нов главен прокурорЗам. главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен прокурор, съобщава БТА. Зад канд…Jul 22 2019bulmedia.net

Коментари