Среща с президента Румен Радев ще поиска шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова днес. Това заяви самата тя пред Нова телевизия. Целта на разговора е държавният глава „да разбере как стоят нещата“ и за в бъдеще да заема информирана позиция по ситуацията в страната, поясни Стоянова. Двамата с колегата си Владислав Горанов ще го запознаят със замисъла за вдигането на данъците върху старите коли и исканите промени по обезщетенията по застраховката „Гражданска отговорност“.Президентът Радев със силни думи за протеста: Властта е арогантна и цинична, но оставката ще е абдикацияПротестите са демократично право и те възвръщат и надеждите и достойнството на българите като гражда…Nov 12 2018bulmedia.net

Искането за разговор с президента идва след неговата реч в петък, в която отправи сериозни критики към управляващите. Според Стоянова след тази среща президентът може би ще подкрепи действията на управляващите. Снощи на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев е бил натоварен днес да разговаря с представителите на Петролната и газова асоциация за цените на горивата. „Не знам до какво биха довели тези разговори. Там е важно да има анализ доколко търговците могат да минимализират своите печалби, докато се успокои пазарът на петрол“, поясни Менда Стоянова.

„Ще поискам среща с президента, защото искам той да разбере нашите аргументи и неговата позиция да бъде наистина информирана и се надявам, че тогава той подкрепи това, което предлагаме“, коментира тя. И обясни, че президентът е много сериозна институция с висок рейтинг и трябва да е в детайли за изказванията, които прави. „Като му обясним, се надявам да застане на наша страна, въпрос е на комуникация, данни и подробности“, заяви още Стоянова.

Коментари