ГЕРБ: Съглашение! Представяте ли си Манолова да е говорител на „Има такъв народ“

Парламентарно представените партии подписаха протокола при президента Румен Радев, с което се съгласиха с предложението Камелия Нейкова да оглави ЦИК.

След консултациите и подписването Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира, че е усетила, че има съглашение относно тази кандидатура. Надявам се, че отговорността ще бъде споделена, така както изисква Изборния кодекс, обясни тя. Атанасова обаче подчерта, че са хубави призивите за честни избори, но е категорична, че Изборният кодекс не ги гарантира и поиска Конституционния съд да се произнесе. „Представяте ли си Мая Манолова да е говорител на „Има такъв народ“, попита риторично тя. Атанасова не даде лична оценка за кандидатурата на Камелия Нейкова, но поясни, че е участвала в изработването на текстовете на законите и има политически опит. ГЕРБ не е саботирала, единственият, който е саботирал избори, е Мая Манолова, коментира още Десислава Атанасова и припомни ситуацията в Костинброд.

Христо Иванов от „Демократична България“ посочи, че не е имало предварителен консенсус. ГЕРБ продължават с тактиката си да бламират всеки възможен процес, а „Бойко Борисов превръща изборите в заложник на собственото си оцеляване“, смята Иванов. Той определи кандидатурата на Камелия Нейков за председател на ЦИК като подходяща и обясни, че неговата партия я е подкрепила. По думите му, „е организирана кръчмарска свада и попита кога прокуратурата ще изясни коя е личността на Мата Хари, което е въпрос кой е свидетелят от спалнята на премиера за суми, които нямат ясен произход“.

Иван Иванов от БСП коментира, че подкрепят кандидатурата на Камелия Нейкова, но поиска честни избори, тъй като е убеден, че ГЕРБ ще ги компрометират.

Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ коментира, че Камелия Нейкова не е тяхно предложение, а се е случило като „подканяне“. Той сподели, че не е имало разговори с него Мая Манолова да повдигне кандидатурата, а „Има такъв народ“ да я предложи за одобрение. Той посочи и че кандидатурата на Красимир Ципов не отговаря на изискванията – не му достигат три месеца стаж.

Мая Манолова, която предложи кандидатурата на Камелия Нейкова, не коментира на излизане от президентството.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!