ГЕРБ настояха за мажоритарен вот, Тошко Йорданов предложи работа на Ангелкова

От ГЕРБ настояха да се приеме идеята им за можоритарен вот и дори предложиха районирането, извършено от „Шоуто на Слави“ при предлагането на референдума. Николина Ангелова поиска от „Има такъв народ“ не думи, а дела.

Ива Митева заяви, че няма да се поддават на популизъм. Този популизъм не на нас, госпожо Караянчева, обърна се тя към заместник-председателя на ГЕРБ.

Тошко Йорданов взе думата, като заяви, че ще обясни простичко и точно позицията на партията, която представлява. ИТН не са се отказали от мажоритарното гласуване, но първо трябва да се промени Изборният кодекс, за да се гарантира честен вот при едни предсрочни избори. Животът на този парламента може да е дълъг, но може и да е кратък, посочи Йорданов и така не даде яснота за намеренията на ИТН спрямо мандата.

Ако се стигне до предсрочни избори, те трябва да са честни, категоричен бе той, а по думите му сегашният кодекс е смотан, некъдърен и вреден. Ако няма предсрочни избори, ще се работи за промяна на изборната система към мажоритарна.

Трябва да си направите правителство и да си изпълните ангажиментите, които сте поели пред хората, настоя още Тома Биков от ГЕРБ. Според Николина Ангелкова думите на Тошко Йорданов са „голи оправдания“. Лесно е да се пише сценарий, лесно е да се критикува, трудно е да се носи отговорност, подчерта тя.

Трогателно е как ни навивате да направим правителство, каза Тошко Йорданов. А към Ангелкова отправи поканата: „Имаме нужда от сценаристи.“

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!