ГЕРБ издириха седалището на купувача на фирмата на Спецов

Кандидат депутати от ГЕРБ Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на фирма „Гранекс Трейдър“ ООД в с. Ялботина (община Драгоман).

Въпросната фирма е била собственост на сегашния шеф НАП Румен Спецов до 2016 г., когато той я продава на малоимотното лице Данаил Николов. На този адрес има регистрирани още 23 фирми. Имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, дворът – труднопроходим, а собственикът го няма. Сделката е съмнителна и защото към момента й дружеството се е отчело с оборот от 6 млн.лв. Фирмата е продадена за едва 500 лв.

„Очевидно сделката е изповядана по харвардски стандарт в гората, а финансов консултант е бил Асен Василев“, коментира Александър Иванов.

Тома Биков и Александър Иванов отправиха и поредица от въпрос към финансовия министър Асен Василев, който назначи Румен Спецов за шеф на НАП – каква проверка е направена, има ли право той да назначава проверка на прокуратурата, както и не му ли прилича профила на продавача на фирмата на типичен финансов измамник.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!