Георги Марков крещи като хамалин
Георги Марков

Горещи дебати се разиграха в Парламента. В началото на пленарния ден председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи в дневния ред да се включи гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Освобождаването му бе прието от депутатите. 96 гласуваха „За“, 7 – „Против“, а трима се въздържаха.

Преди гласуването обаче на парламентарната трибуна се качи депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Той поясни, че сутринта е гледал интервюто на Добрев по БТВ и е видял едно будно и честно момче с добър поглед. „Затова няма да гласувам оставката му“, категоричен бе той.

То бива, бива с тия апартаменти, ама какво? Да върнем ЗСГ? Младите не знаят какво е това, но това е Закон за собствеността на гражданите. Въвеждаме го отново 30 години след 10 септември и ще може да се полага само по едно жилище на семейство. В колиби ли да живеят народните представители? Какъв е този садизъм?“, отсече депутатът от ГЕРБ.

„Майната му. Майната й на неприкосновеността на частната собственост! Майната му на всичко! Долу! Долу пазара на имотите. Долу свободното договаряне. Да живее ЗСГ. Да се върнем в комунизма“, разпсува се люто Марков от парламентарната трибуна, което провокира Караянчева да му направи забележка.

Коментари