математика

22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала спечелиха млади български математици на Международната олимпиада по математика на остров Пукет в Тайланд. Родните таланти са извоювали големия успех в конкуренцията на 1500 математици от 22 страни, съобщи БНР.
Състезанието е продължило 2 астрономически часа върху 30 задачи от пет области на математиката.
Днес е официалната церемония по награждаването на медалистите.

В същото време стана ясно, че 1280 ще бъдат местата за петокласници в 29 профилирани гимназии с профил “Математически” или “Природни науки” през следващата учебна година.
Държавният план-прием за 5-и клас ще се утвърди до 30 април по области със заповед на началника на регионалното управление на образованието.
Сегашният набор четвъртокласници е сред най-големите – 64 186. За сравнение абитуриентите са под 53 хил.Шеф Виктор Ангелов с пикантни разкрития за личния си живот: Не вярвам в таланта. Ето каква е сбъднатата му мечтаШеф Виктор Ангелов, който оглавяваше строгото жури на „Мастър шеф”, сега влиза умело и смело в ролят…Jul 28 2018bulmedia.net

Право на участие в приема в 5-и клас имат ученици, които успешно са завършили началния етап на основно образование, явили са се на миниматури в 4-и клас и са участвали във включени в календара на МОН олимпиада на областно ниво и поне едно състезание по математика и/или природни науки или поне две състезания в областта на математиката и/или на природните науки.

Състезанията, в които участва ученикът, не може да бъдат срещу заплащане на такса или дарение, категоричен е регламентът. За места, определени с държавния план-прием в 5-и клас, могат да кандидатстват и ученици от училища в чужбина, които тази пролет завършват клас, съответстващ на 4-и клас в България и признат по реда на Наредбата за оценяване на резултатите от обучението на учениците, обясниха от МОН.Александра Сърчаджиева проговори за баща си Йосиф: Талантливата актриса никога няма да му прости тази грешкаАлександра Сърчаджиева е една от талантливите ни актриси, поела по пътя на своите родители. Тя е нас…May 25 2018bulmedia.net

Коментари