фандъкова метрото

Пускането на първите спирки от третия лъч на метрото може да остане за догодина, а Фандъкова съобщи, е не прави компромиси с качеството заради изборите наесен. Първоначално заложения срок през есента да бъде пуснато движението в отсечката между „Красно село“ и бул. „Владимир Вазов“ е под въпрос, заради изпитания, които трябва да направи фирмата-производител на новите влакове.

„Строителството ще приключи през октомври, но „Сименс“ ще продължи с тестовете на влаковете и цялостната автоматика“, заяви шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев пред „Монитор“ и допълни, че заради това не може да се обвържат с категоричен срок за пускане на новите линии, но все пак очакванията са това да се случи до края на годината.

По новото трасе на подземната железница ще се движат нови влакове с намалено потребление на електроенергия, намалени нива на шум, както и с опция за движение без машинист. Водачите ще са с ограничени функции, но те ще бъдат обучени и за работа на ръчен режим.

Междувременно Братоев заедно със зам.-кмета по транспорт Дончо Барбалов инспектира ремонтните дейности в „Овча купел“. При проверката стана ясно, че ще бъде изграден нов буферен паркинг за 200 коли при строящата се в момента спирка на метрото в столичния квартал.

Фандъкова пак се кандидатира за кмет на СофияОбявявам неофициалната новина, че г-жа Фандъкова ще се кандидатира за кмет на София отново. Това съо…Jul 29 2019bulmedia.net

Освен това в района ще бъде прокарана и нова улица. Изграждането на улица „Централна“ започна на 1-ви август, а строителните дейности трябва да приключат до шест месеца. Общата дължина на отсечката е 1,2 км, от тях изцяло нови са 750 м от ул. „Антонин Колар“ до връзката на ул. „Промишлена“ с ул. „Иван Хаджийски“. Ще бъдат изградени настилки, тротоари от унипаваж и улично осветление. В „Овча купел“ трябва да бъде ремонтиран и бул. „Президент Линкълн“.

При откриването на третия лъч се очаква 500 хиляди пътници дневно да използват подземния превоз. Очакванията са от периферните точки на града до центъра да се стига за 16 минути. С новата метроотсечка пътният трафик ще бъде намален с 30%. Третата линия ще има връзки с над 55 автобусни и тролейбусни спирки. По пероните на новите спирки, ще има и стъклени прегради срещу инциденти с височина 1,5 м, които ще се отварят при пристигането на влака.

Ремонтираната „Солунска“ на Адмирал Фандъкова – под вода (ВИДЕО)Под вода е потопена столичната централна улица „Солунска“. Пороят e наводнил до нивото на тротоара н…Jun 24 2019bulmedia.net

Не бихме допуснали компромис със сигурността и качеството на работа, още по-малко заради датата на изборите. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова относно евентуалното забавянето на пускането на третия лъч на метрото. Тя сподели, че през последните 3 години е имало извънредни спирания на тунелопробивната машина, заради слабите почви в някои участъци и уточни, че три километра от новото трасе е под реки.

„Изборите идват и отминават, животът на хората и развитието на града продължават и трябва да продължат“, обяви Фандъкова. Градоначалникът също заяви, че строителството на отсечката от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ ще завърши през октомври, а след това започват тестовите изпитание на влаковете. „Работим така, че да успеем да пуснем линията до края на годината“, написа още Фандъкова.
Градска пустош„Градска пустош“ е коментар на Владимир Шопов в сайта reduta.bg. Публикуваме го без намеса. Безобра…Jul 24 2019bulmedia.net

Коментари