фандъкова манолова кмет

Балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова и победа за настоящия столичен кмет с 5% разлика. Това прогнозира социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг. Той обобщи резултатите от проучване за електоралните нагласи в Столичната община един месец преди местните избори, предаде вестник „24 часа“.

Ако изборите бяха днес, настоящият кмет Йорданка Фандъкова ще спечели 43,2% от вероятните гласуващи, а Мая Манолова – 39,2 процента.

За Борислав Игнатов бюлетини ще пуснат 5,1%, за Ангел Джамбазки – 4%, за Волен Сидеров – 1,2%, за Десислава Иванчева – 0,7 на сто.

Мая Манолова зове Фандъкова да излезе в отпускКандидатът на кмет на София Мая Манолова призова кмета и също кандидат от ГЕРБ за четвърти мандат Йо…Sep 18 2019bulmedia.net

При балотаж за Фандъкова биха дали вота си 47,1%, а за Манолова – 42,4 на сто.

10,7 на сто заявяват, че няма да гласуват на такъв балотаж.

Това показват данните от изследването, проведено сред 1007 пълнолетни граждани на Столичната община между 20 и 30 септември.

Проучването е със собствено финансиране и е част от изследователската програма на Центъра за анализи и маркетинг.

Фандъкова успокоява Манолова за обществените поръчкиПритеснявам се, че в последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се притесн…Sep 21 2019bulmedia.net

Огласено също днес проучване на „Маркет линкс“ обаче дава преднина на Манолова.

Припомняме, че предишно проучване на Центъра, публикувано през юли показа, че Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.

Политолозите Димитър Ганев и Татяна Буруджиева коментираха в края на септември, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж.

Припомняме, че Мая Манолова подаде оставка като национален омбудсман и обяви кандидатурата си за кмет на столицата, издигната от Инициативен комитет. В последствие бе подкрепена от Движение 21, Земеделски народен съюз, АБВ, Движение „България на гражданите“, БСП, БСДП и др.

Настоящият столичен градоначалник Йорданка Фандъкова стори това малко по – рано. Тя е официално издигната от партия ГЕРБ и се кандидатира за 4 – ти мандат.

Фандъкова заповяда да държим Мая Манолова далече от депата за сметСкандалът с боклука на София се задълбочава – Йорданка Фандъкова е издала устна заповед кандидат-кме…Sep 16 2019bulmedia.net

Коментари