евродепутатка БСП Цветелина Пенкова
Цветелина Пенкова

Новоизбрана евродепутатка от БСП Цветелина Пенкова отива в Брюксел и Страсбург на по-ниска заплата спрямо предишното си работно място.Голяма промяна в БСП преди местните избори наесенИзпълнителното бюро на БСП взе решение да провежда изнесени заседания в различни региони в страната,…Jun 18 2019bulmedia.net

Безпрецедентният факт е посочен в нейната декларация за финансови интереси, публикувана в сайта на Европарламента. В документа всички членовете на ЕП задължително описват професионалните си дейности в последните три години, преди да станат евродепутати, пише „Труд“.

В декларацията не се вписват точните суми на възнагражденията, които са получавали, а само в коя от следните пет категории попадат – до 500 евро бруто месечно, до 1000 евро, до 5000 евро, до 10 000 евро и над 10 000 евро.

Цветелина Пенкова е отбелязала петата графа, като по свое желание е посочила сумата – точно 10 000 евро брутно на месец за работата й в инвестиционния посредник Хайфин (Hayfin Capital Management). За предишната й работа в Кралската Банка на Шотландия (The Royal Bank of Scotland) е отбелязала четвъртата графа – до 5000 евро.Борисов след решението за партийните субсидии: Ясни са ми игричките, да ги видим на следващите избори„Вчера взехме решение на МС, сутринта се събрах с групата и вкарваме закон за 1 лев субсидията. Да в…Jun 6 2019bulmedia.net

Заплатите на евродепутатите брутно на месец са 8757 евро, нетно – 8624 евро. Допълнително им се признават разходи за транспорт, нощувки и дневни, имат бюджет за офиси и сътрудници и др.

Коментари