Има задържан за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщиха от полицията в Пазарджик. Това е 73-годишен мъж, който е подал сигнал за престъплението.

Сигналът е подаден малко преди 21 часа на телефон 112. Към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи. Сигналът за убийството е подаден от Минчо Столарски, който е брат на собственик на местен хотел. Една от версиите е, че той е извършителят на убийството.

Мъжът е признал, че собственоръчно е убил жената в дома й. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението.

Жертвата е познавала похитителя си от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала.

Късно вечерта в неделя Екатерина Каферинова е била удушена. Самата тя е много популярна във Велинград, тъй като е дългогодишен общински съветник.

На няколко пъти през годините е била обект на няколко посегателства. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство. Имала е собствен бизнес.

Екатерина Каферинова е общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. бе и негов председател. Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността ѝ е свързана с минералния плаж “Каферинова” до Градския стадион.

Коментари