вторник, април 16, 2024

Движение „Че Гевара“ призовава за бойкот на изборите

Движението „Че Гевара“ призовава за бойкот на изборите, които предстоят на 14 ноември. 

В експресивна и метафорична позиция от движението посочват, че всички основни политически партии са за ЕС и НАТО, всички са за капитализма и срещу Русия, това е институциализирана безидейност, която работи в угода на хунтата и криминалните кланове, подвластни на парламентарните партии.

„Нито една партия от участващите в предстоящите избори не обещава на България действително възражданезащото нито една партия не обещава поне битка (а камо ли война) с капитализма в името на трудовия народ“, заявяват от „Че Гевара“. Те смятат, че дори и излизането от ЕС и НАТО също не е алтернатива, защото предпоставките за катастрофата на България остават налице, а България е „претъпкана със западни шпиони“, които фактически ежедневно подтикват и инициират политически, икономически и духовни диверсии срещу Родината ни… Страната ни и народът ни са превърнати в гарнизон на всеядния западен и роден капитал.“

Бойкотът на изборите от „Че Гевара“ обосновават така: „Когато родните партии се научат да строят кулите си от камък, а не от пясък, когато българският народ най-накрая прозре кой и защо е причината за катастрофата, тогава си струва да участваме в битката.

Дотогава ще отчитаме жертвите на реставраторите на капитализма и ще чакаме звездния час, когато народът най-после осъзнае, че бива използван като оръдие за собствената му ликвидация. Венсеремос!“, завършва позицията им.

Прави впечателние, че позицията на „Че Гевара“ е разпратена от имейла на „Лява алтернатива“ – движението, което по-рано тази година бе основано с участието на бившия премиер Жан Виденов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!