ДПС: Лъжа е, че се увеличават заплатите на депутатите

Абсолютна лъжа е, че заплатите на народните представители се повишава с 25%. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред журналисти в кулоарите на парламента по темата за допълнителните възнаграждения на депутатите. Припомняме, че тази сутрин премиерът Борисов заяви, че първото нещо, което са направили депутатите е да си увеличат заплатите на 10 000 лв. От БСП обявиха, че внасят предложение, с което да замразят заплатите на нивото от 44-то Народно събрание.

Адемов подчерта, че всъщност с приетото вчера няма никаква промяна. Депутатът прочете на медиите какво пише в правилника за дейността и организацията на парламента и посочи, че депутатите при определени условия, които са заявени в текста на документа, могат да получат допълнителни пари.

Хасан Адемов обясни, че откакто е депутат, народните представители никога по този ред не са получавали не 25%, а и „една стотинка“. Този текст, който се прие вчера, ако се стигне до хипотезата за реализирането му, означава, че възнаграждението ще се намали със 75% и е ограничено на 25%. „Който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени с 25% лъже безогледно“, категоричен бе Адемов. Няма промяна в депутатските заплати, които са в размер на три средномесечни заплати в обществения сектор, уточни Адемов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!