Тя си е играла с деца, прави крачка и той връхлита върху нея. Не е успял да я прегази през втората гума, Влачи я 2 метра по асфалта. Поведението на колоездача е напълно неадекватно. Това е човек на видима възраст 20-25 години, който ако не е баща, скоро ще бъде. След инцидента поведението му е било напълно неадекватно. Вдигнал си е колелото, защото детето ми е лежало между двете гуми. Без да извика линейка, без да предложи помощ. Това заяви бащата на малкото момиче – Тея, което бе прегазено от велосипедист в Южния парк в София в ефира на БТВ.

“Съпругата ми се е развикала, след като е видяла, че човекът си тръгва е успяла да направи 2-3 снимки. Благодарение на Фейсбук вече имаме сигнали и няколко заподозрени, които са виновни“, разказа още бащата. „Паркът е място за всички, аз не искам да се превръща това във вендета срещу колоездачите. В чужбина има обособени са алеи, където са само за велосипедисти. Има зони, където родителите могат да пуснат децата си, без да се притесняват“, коментира още бащата.

Към момента няма обособени правила. Паркът е пешеходна зона и с предимство са пешеходците. Това заяви Мария Васева от Столична община. По думите ѝ има проектни решения как да се реши проблемът без някакви крайни решения. „Извършителят ще го призова сам да се яви в 4 РПУ. Днес или най-късно утре ще бъде заловен. Вече са иззети камери от заведения и ще бъде хванат. Дело ще заведем за нанасяне на лека телесна повреда по непредпазливост“, закани се бащата.

Източник: БЛИЦ

Коментари

loading...