Отношенията между Русия и ЕС достигнаха дъното. Това призна руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Той направи изявлението в Брюксел, по време на пресконференция след срещата си с белгийския си колега Шарл Мишел. Според Медведев, от това влошаване няма да произтече нищо добро и за двете страни.

Това е заявил лично и на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. „Казах му това, което е добре известно“, заяви премиерът.

Събитието бе част от състоялата се вчера Дванадесетата среща на високо равнище Азия-Европа в Брюксел. На нея Дмитрий Медведев и Бойко Борисов обсъдиха и газовия хъб „Балкан“ край Варна и възможностите за захранването му със синьо гориво.

„Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб „Балкан“, където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „Хан Аспарух“. Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб“, обясни Борисов.

Бойко Борисов от форума “16+1”: Санкциите срещу държавите са прътът в колелата! (СНИМКИ + ВИДЕО)„Санкциите срещу държавите са прътът в колелата, който спира и променя конкурентоспособността на биз…Oct 20 2018bulmedia.net

Коментари

loading...