Обвиниха Нинова в международен лобистки скандал

Преди дни лидерката на БСП Корнелия Нинова обвини полицията, че я преследва при посещението ѝ в село Малко Шарково. Президентът Румен Радев пък се забърка в два скандала – първо ескортът му от НСО блъсна кола на столично кръстовище, а след това лимузината на съпругата му си позволи да нахлуе в насрещното, за да може г-жа Радева да си подмени роклите в моден бутик. От трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски разкри игрите на Корнелия Нинова и БСП с протестите от изминалите седмици. Той изобличи лидерката на червените в лъжа относно уж полицейското преследване. Бившият кмет на Пловдив по двете горещи теми даде интервю за Ретро.бг.

– Г-н Гърневски, Корнелия Нинова каза, че била преследвана от полицията. Вие от трибуната на Народното събрание първо изобличихте това твърдение като лъжа, но и сравнихте г-жа Нинова с рохко яйце. Какво имахте предвид с това сравнение?
– Неслучайно наблегнах с хумор на тази параноя. Всъщност това, което ми прави впечатление, е, че тя направо като хищник се държи в борбата за власт и в тази хищническа амбиция за власт Нинова отдавна премина всякакви граници. В 30-годишния преход все пък съм свидетел на тези процеси и, макар и косвено, съм участник в тях – няма друг политик да е стигнал до това очевидно политическо болестно състояние.
Още от първия ден на новото управление, от май месец 2017 г. та до днес, тя и свитата ѝ отричат всички и всичко – и във вътрешния, и в международен аспект. Икономическата стабилност към днешна дата е много добра, икономическият растеж – също, заплатите растат. Е, не казвам, че тече мед и масло, но се увеличават и има стабилност във всички секторни политики. Освен това те отрекоха и безспорния външнополитически успех чрез европредседателството. По-късно пък към тези твърдения на Корнелия Нинова и свитата ѝ се присъедини и президентът, което показва, че страдат от една и съща болест – политическа недостатъчност.
Другарката Нинова е отишла в района, в който имаше чума по дребните преживни животни. Да не забравяме, че тя там пращаше и хора да режат маркучите за пръскане срещу чумата, дупчеха гумите на колите на ветеринарните власти, пречеха им да ликвидират тази болест. Тези полицейски патрули са там, за да пазят изнасянето на животни от този район. Хората си изпълняват задачите.
Ами лъжите, че избивали животните, за да изселят хората оттам и да заселят бежанци? Тях забравихме ли ги?

– Говорите за параноя от страна на Корнелия Нинова, какво имате предвид?
– Тази параноя, която я тресе, говори за политическа недостатъчност. Това е като сърдечната недостатъчност – значи си накрая… От много политическа достатъчност накрая стигаш до недостатъчност.
Нейната параноя е напът да разбие самото БСП. Какво става в тази партия – непрекъснати интриги, смени и подмени на инакомислещите, не дай Боже, някой от депутатите ѝ да се спре на приказка с колеги от ГЕРБ – службата му става тежка. Четирима души, с които се познаваме и сме работили, ми се оплакаха.
– Но защо според вас червената лидерка е рохко яйце?
– Ще включа тук моя специфичен хумор, който използвам и в политиката. Г-жа Нинова е изключително сериозен и амбициозен човек и политик. Всяка цел, която тя си поставя в живота и политиката, обезателно постига. В живота тя си постави за цел да реши собствената си сигурност – да си спомним „Техноимпекс“. Тогава реши, че собствената сигурност гради националната сигурност. Тя си е поставила за цел една амбициозна задача – да ликвидира левицата. И както върви, тя подсказва с всичко, че с тази си цел ще се справи блестящо! Затова казах, че трябва да я пазим като рохко яйце. Тя би решила една изключително отговорна национална задача – ликвидирането на БСП.
– Корнелия Нинова и Румен Радев твърдят, че те действат без съгласуване помежду си, самосиндикално и нямат нищо общо, но излиза, че те си действат по някакъв техен план?
– Абсолютно точно го отбелязвате! Всичко това, тръгвайки от два различни метода на отричане – Нинова от самото начало, а Радев се присъедини по-късно към този клокочещ отровен извор на непрестанни интриги. То не бяха фалшиви новини, откровени лъжи, обвинения…
Накрая се стигна до видима за всички политическа параноя. Тази параноя стигна връх в изказването на Корнелия Нинова, че била следена и преследвана от полицията. Ако си спомняте, преди време тя нарече политическото мнозинство „убийци“ за случая „Своге“. Това беше груба обида към хора, които нямат нищо общо с това. Катастрофи са ставали и ще стават, за жалост. Ами да си спомним – по време на тройната коалиция автобус падна от моста край Бяла, пак с автобус беше и кървавият инцидент на Бакаджика – никой тогава не ги нарече убийци, но и никой от тях не се извини. Тази тема за тях я нямаше. Ами нейната партия е наследник на класически, масови убийци! Да се върнем към началото на комунистическия режим – само за 10 години бяха избити без съд и присъда 100 000 интелектуалци.
Ами Чернобил? Мълчаха и разнасяха с волги храна на номенклатурата. И тя, наследник на тази партия, защото БСП не се е разграничила от тази партия!
Тя ни нарече лъжци. Крадете по 10 млрд., по 15 млрд. на година. Крадецът вика – дръжте крадеца! Който мисли, че може от властта да се краде, той твърди тези неща. Тя и партията ѝ разграбиха държавата през прехода. Да я попитам – кой разграби „Техноимпекс“, кой разграби Панаира в Пловдив? Ето я политическата параноя.

– Споменахте и президента Радев. В последната седмица той се замеси в два огромни скандала – първо джип от кортежа му блъсна кола на жена, а след това съпругата му влетя в насрещното с лимузина на НСО, за да си смени роклите в бутик.
– Когато говорим за Румен Радев, той е на път да стигне дотам, че политическата недостатъчност, която е повалила Корнелия Нинова, да повали напълно и него. Основната му роля е да бъде обединител на нацията, той няма други функции. Политическите му амбиции стигнаха дотам, че вече са очевадни за непредубедените хора. Той всеки ден сее напрежение и разделение с необоснованите си критики. Той иска да каже с всичко, което прави, че всички са грешни, а той е ангелът спасител и като дойде на власт, ще оправи всичко.
Той е безгрешен, но мълчи за проблемите около него. Ами онзи негов съветник, който поздравяваше като Хитлер? Ами Харманли? Ами скандалът отпреди дни?
Жената на президента няма място в кабинетите. Знам, че неговата съпруга имала кабинет и влияние в президентската институция и там се разпореждала. Държавната институция не е собственост никому и не трябва да бъде семейно владение. Жена му може спокойно да си пазарува тоалети и всички необходимости, без да се впрягат службите за национална сигурност.
Ще си позволя да отправя едно директно послание като народен представител към президента – казвам ви съвсем добронамерено и по мъжки в очите – спрете безплодния си политически експеримент. Възстановете авторитета и конституционалната роля на президентската институция. Не интригантствайте между отделните законни власти. Търсете национално отговорните допирни точки. Откога не сте събирали Съвета по национална сигурност? Решавайте като държавник, а не като обществено нереализирани сътрудници, защото разни сътрудници ви подвеждат. Казвам всичко това добронамерено.

Коментари

loading...