вторник, април 16, 2024

Децентрализация – рецептата на ДСБ за повече места в детските градини

В политиката на правителството липсват мерки, които да насърчават каквато и да е било децентрализация. Това заяви заместник-председателят на Демократи за силна България Цецка Бачкова в сутрешния блок на БНТ.

Тя обясни, че проблемът с недостига за детски градини в София съществува от много години. Нещата стават по-зле и нищо не се е подобрило, посочи тя. Проблемите могат да бъдат решени именно през децентрализацията и развитието на различните региони в страната.

Според нея няколко решения трябва да се вземат, за да бъдат подпомогнати родителите на неприетите деца в детски градини – ваучери за семействата на неприетите деца, приземните етажи на блоковете да бъдат обособени като детски градини.

Тя посочи, че не се търсят алтернативни възможности за решаване на проблемите с детските градини. Има много други варианти, които да бъдат обсъдени и да бъдат взети сигурни решения за децата, настоя Бачкова.

Тя уточни, че могат да бъдат взаимствани работещи мерки от други европейски държави. „Не бяха подпомогнати достатъчно на семействата по време на кризата, като надявам се, че след ваксинацията няма да има периоди на затваряне и на трудности на семействата за ежедневната грижа на децата„, обясни Бачкова.

Бачкова смята, че може да бъде подсигурена сигурността на децата. На много деца пандемията се отрази лошо, а социалните контакти извън учебния материал са важни. Могат да се намерят решения, учителите познават децата и възможностите им, като могат да спомогнат те да получат някаква допълнителна подкрепа, посочи тя.

Според нея машинното гласуване ще спре познатите схеми за контролиран и купен на вот. Бачкова е оптимист, че тяхната политическа сила ще има по-добри резултати на предсрочните парламентарни избори.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!