Петър Младенов

Въпреки специалните грижи, полагани за тях от най-ранна възраст, глезените деца на най-висшата номенклатура на БКП невинаги намират добра реализация в живота, показва разследване на „168 часа“.

Някои загиват млади под влияние на алкохол, а други, несвикнали да се борят сами в живота, в демократично време остават без работа. Но не са малко и тези, които се адаптират и развиват успешен бизнес.Спомени от соца: Как БКП контролираше каква музика да слуша младежтаKaквo e тoвa, бe? “Бийтълc”!? Щe ви дaм aз нa вac eдни бийтълcи! Kaкви ca тия мaймyнcки тaнци? He ви…Jul 10 2018bulmedia.net

Синът на Тодор Живков – Владимир, който страни от прожекторите през целия период на прехода, няма кой знае каква професионална кариера. В края на 80-те години той е започнал работа в асамблеята „Знаме на мира“, която спря да се провежда след 1989 г.

Дирите му до 1994 г., когато започват процесите срещу баща му, се губят. Тогава регистрира фирма „Зардос-Владимир Живков“ ЕТ, но е прекратила дейността си през 2012 г. Компанията се е занимавала с търговия на дребно с парфюмерийни, козметични изделия и тоалетни принадлежности и се е помещавала на емблематичната софийска улица „Велико Търново“ №1.

Според хора от обкръжението му от дълги години синът на Тато не е добре с краката и затова рядко излиза от вилата си на ул. „Секвоя“ в столичния кв. „Бояна“.

Евгения Живкова, която е дъщеря на друг член на Политбюро – Людмила Живкова, е добре позната на българското общество. Тя направи кариера на дизайнер на модни облекла, а също и политическа. Беше няколко мандата депутат от БСП, макар и да не е член на партията.

Винаги е влизала в листата като част от гражданската квота. Като младо момиче тя била обградена от приятелки, които също са били деца или внучки на членове на Политбюро. Евгения била неразделна с дъщерята на Пенчо Кубадински – Боряна, и Бояна Българанова, чийто дядо е Боян Българанов.

Синът му и баща на Бояна – Любомир, почина. До 10 ноември 1989 г. е бил директор на държавно предприятие.

Другата приятелка на Евгения Живкова – Боряна Кубадинска, е адвокат и има и собствена кантора. Освен това е участвала в няколко фирми за продуцентска, рекламна дейност и хотелиерство заедно с племенницата си и съдружници индийци.

Брат й Пламен Кубадински първо започва с партийна кариера в БКП като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София. След това се ориентира към строителство, проектиране и бизнес за производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, ресторантьорство и хотелиерство.

Той е съсобственик на фирма „Арх арт“ и „Максим 1996“, показва справка в Търговския регистър. Пламен Кубадински е и един от собствениците на ресторант „Кипарис“, пред който беше пребит журналистът Огнян Стефанов.

Въпреки гръмкото си име синът на Андрей Луканов – Карло, от един месец е безработен. Но не се е регистрирал в бюрото по труда, защото получава хонорари, превеждайки на парче документи от руски език.
(Следва продължение)Спомени от соца: Другарите командваха и отвъдното, БКП заповяда душата на мъртвеца да излезе на 30-ия денПочина близък човек през 1980 г. За помен за 40 дни от смъртта му отидох в печатницата в Ловеч да по…Feb 27 2018bulmedia.net

Коментари