четвъртък, юни 13, 2024

Дъщеря преби до смърт майка си в столичен квартал

Софийска градска прокуратура разследва смъртта на възрастна жена, настъпила след жесток побой от дъщеря й в жилище в столичен квартал „Христо Смирненски“, съобщават от прокуратурата.

По искане на Софийска градска прокуратура съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.Б. (на 36 години), обвинена за извършено от нея умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

На 11 февруари тази година К.Б. нанесла побой на майка си (на 74 години) в апартамента в ж.к. „Христо Смирненски“. В резултат на множеството удари с ръце и крака по тялото на възрастната жена, пострадалата починала.

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства за авторството на престъпното деяние. По дланите и ходилата на обвиняемата са били установени кръвонасядания и петна от изсъхнала течност, наподобяваща кръв.

От разпити на съседи се разбрало, че около обяд на 11 февруари от жилището на възрастната жена се чували викове и тропане, което продължило близо два часа.

От протокола за извършен оглед на трупа на пострадалата е видно, че по тялото й имало множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано е било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб.

Обвиняемата К.Б. положила усилия да затрудни разкриването на извършеното от нея престъпно деяние, като се опитала да заблуди пристигналите на място правоохранителните органи относно действителните обстоятелства за случилото се.

Разследването продължава.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!