Даряваме ваксини на РСМ, Босна и Херцеговина и Бангладеш

Единодушно и без дебати депутатите приеха да дарим ваксини на три държави, като препродадохме ваксини и на Норвегия. Народните представители ратифицираха споразумението да дарим 50 000 дози от ваксината на „Астра Зенека“ срещу COVID-19 на Босна и Херцеговина. В споразумението е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Босна и Херцеговина.

Гласуването в пленарната зала премина спокойно и без спорове за ваксинационната кампания, като ГЕРБ и ДПС не присъстваха на него.

Законотворците решиха да дарим и 51 480 дози ваксини „Пфайзер-Бионтех на Република Северна Македония, като съседката ни също поема разходите по доставката.

Третото дарение е на 270 000 дози от ваксината на „Астра Зенека“ за Народна република Бангладеш.

Освен това депутатите взеха решим да препродадем на 100 000 дози ваксини „Модерна“ на Норвегия. Предложението бе прието единодушно. Предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Кралство Норвегия. Споразумението беше подписано от Република България и от Кралство Норвегия на 19.08.2021 г. въз основа на Решение на Министерския съвет № 614 от 18.08.2021 г. Препродажбата е на стойност 3 780 620 лв.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!