Бившият депутат и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се отказва от политиката, като според източници от Смолян става ясно, че тя се е почувствала пренебрегната заради поставянето й на второ място в листите на партията за сметка на друг кандидат за парламента.

„Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората „, написа Дариткова във Фейсбук.

От думите ѝ се разбира, че сега тя ще се концентрира над медицината.

„Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината.“, посочи Дариткова.

„Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти“, написа още тя.

Източник: News.BG

Коментари