данс училище

Служители на ДАНС ще се занимават специално с учебните заведения, като целта на оперативните работници ще бъде да следят и пресичат опити за вербуване на децата от джихадисти в училище. Кореспонденцията между МОН и секретната служба ще се води по електронна кодирана система и криптирана връзка, предвижда проектоинструкция за съвместни действия.

Ако тя бъде приета от правителството, където ще влезе след месец обществено обсъждане, ДАНС ще получи непрекъснат достъп в реално време до масиви, до които в момента може да стига след бавни бюрократични процедури за с размяна на кореспонденция между институциите, което би могло да има фатални последствия, когато става дума за тероризъм, пише „24 часа“.

Причината – по данни на службите все повече ще се пробват да вербуват деца и студенти за терористични атаки. Именно това е целта на бързия достъп до масивите.

Доскоро сред българското общество битуваше мнението, че съобщенията за подготвяне и реализиране на терористични нападения от радикализирани ученици в различни държави от ЕС са далеч от нашата действителност. Скорошният случай в Пловдив, където момче от елитна гимназия и уважавано семейство бе натъпкало тавана си с взривни вещества и поддържало кореспонденция с членове на ИДИЛ обаче показва, че България не е изключена, гласят аргументите на родните служби за национална сигурност. Преди това бе разкрит ученик от Силистра, залитнал по идеите на ИДИЛ по време на пребиваването му в Австрия. Службите наблюдавали и други подобни случаи.

ДАНС обръща хастара на имотния пазар, всяка сделка над 10 000 евро – под лупаДАНС започва да сведи изкъсо имотния пазар. Брокерите на недвижими имоти трябва да докладват всяка с…Jun 9 2019bulmedia.net

Според данни на Евростат, публикувани преди дни, през учебната 2017-2018 г. във висши учебни заведения в различни градове в България са учили студенти от 115 държави. Записването във вуз у нас е един от най-лесните начини за получаване на право на пребиваване в страната ни.

Според източници от службите немалък процент от тях са водени не от стремеж за получаване на добро образование, а от привилегиите на документа, даващ им право на пребиваване в държава от ЕС и всички произтичащи от това възможности, включително и свободно придвижване в страните от ЕС.

Във фондовете на МОН се съдържа информация за учебните заведения в чужбина, откъдето тези студенти идват. Възможно е агентите от ДАНС да попаднат на студент у нас, който е бил съученик на известен терорист.
Засекретиха сделката „ЧЕЗ – „Еврохолд“Засекретиха сделката „ЧЕЗ – „Еврохолд“! Комисията за финансов надзор предаде на ДАНС и прокуратурата…Jun 26 2019bulmedia.net

Коментари