даниел панов велико търново

Един от най-дълго управлявалите кметове на ГЕРБ – Даниел Панов, доказа научно, че не се справя на ниво с отговорностите си. 51-годишният Панов е градоначалник на Велико Търново от 2011 година до момента. Факт, който би трябвало да говори за повече от успешно управление. Естествено, Панов си има и критици. Един от тях е… самият той. Ето какъв текст бе публикуван от „Наука и критично мислене“ в социалната мрежа Фейсбук.

Още от България

„Нека ви разкажа за един академичен труд, за поредния кмет с желанието да има титла пред името и за куриозите. Ситуацията е толкова абсурдна, че не мога да спра да се смея. Текстът от снимката е част от този научен труд.

В момента в редица градове като София, Пловдив, Велико Търново има ужасни наводнения, а медиите ни алармират за това. Всички хора се оплакват от едно и също – общинските власти не се грижат за канализацията и отводнителните системи. Разбира се кметовете отричат това. Според тях всичко е добре подържано, а в България нали всеки разбира от всичко… Само някакви хора уронват престижа на политиците. Но не и във Велико Търново. Там случаят е по-различно комичен.

Настоящият кмет Даниел Панов управлява Велико Търново от 2011 година до днес. В града периодично стават изключително тежки наводнения, което е видно и от медиите. Панов решава да напише дисертация, за да стане и учен. В края на 2014 година става докторант във Военния университет в града с тема на дисертационния труд: „Възможности за повишаване на ефективността на защитата от бедствия, аварии и катастрофи в община Велико Търново”.

В изследвания период 2014 – 2017 година (той е кмет от 2011 година) той установява, че отводнителната система е в изключително тежко състояния, а много помпени станции не работят. Всичко това създава условия за много тежки НАВОДНЕНИЯ. Към момента такива има и в града.

Ситуацията е куриозна, защото в научния си труд той буквално доказва, че местната власт (която той оглавява) не си върши работата. Той доказва, че никой не се грижи за инфраструктурата на града, тя е в лошо състояние и това създава предпоставки за бедствия.

Интересно защо кметът въобще не се е усетил, че е изключително опасно да изследваш общината, която управляваш. Ами ако докажеш, че тя не се управлява добре? Че не е в добро състояние?

Възникват и въпроси от сорта на:
1) Защо за почти 10 години хората се изправят пред подобни рискове?
2) Какво е предприето след установяването на тези нередности?

Та затова някои политици засекретяват дисертациите, за да не се четат.

А в момента градът отново е под вода.“

Вижте самата дисертация ТУК

Коментари