ТЕЦ “Варна”

ТЕЦ “Варна” беше купена като неработеща първоначално от близкия до ДПС бивш транспортен министър Данаил Папазов, който я рестартира с многомилионни държавни подаръци през т.нар. студен резерв. Във фирмата Доган е придобил дял от 3500 лева. Управители на фирмата обаче продължават да бъдат синовете на бившия министър Данаил и Станислав.

Фирма „Сигда“ купува ТЕЦ-а от чешкото енергийно дружество „ЧЕЗ груп“. Сумата, която се тиражира е 48 млн. евро.

През месец май ТЕЦ „Варна“ отново се появи на енергийното поле. Централата тихомълком получи квота от Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за предоставяне на студен резерв, припомня БАНКЕРЪ.

Учудване буди фактът, че според финансовия отчет на варненското дружество за 2017-а то е на печалба с близо 60 млн. лева. Това се случва, без да е продаден и един киловат електроенергия. Печалбата е формирана от преоценка на активите. При счетоводната операция дълготрайните активи се увеличават от 10 млн. лв. през 2016-а на 275 млн. лв. година по-късно.

Ахмед Доган изстудява шампанското в Сараите, синът му е подготвил страхотна изненадаДемир Доган се сгоди на яхта, с която плава в момента. Наследникът на Ахмед Доган предложил брак на …Jul 11 2018bulmedia.net

Загубата от 5 млн. лв. пък се превръща в печалба от 69 млн. лева. Учудващо добрата година за централата е помогнала на собственика й – фирмата „Сигда“ на семейството на бившия транспортен министър Данаил Папазов, да разпредели 30 млн. лв. дивидент за себе си.

Коментари