Дадоха на съд 28-годишна, шофирала пияна и ударила полицай

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Г. (на 29 години)  за това, че е шофирала пияна, след което катастрофирала, държала се аронтно и ударила полицай. 

Обвиняемата Г. притежавала валидно свидетелство за правоуправление на МПС за категориите B, M и AM.

Вечерта на 02.09.2019 г. тя управлявала лек автомобил „Лексус“, като се движела по първокласен път Е 79 в посока от с. Ново Делчево за гр. Сандански. Освен че по-рано била употребила алкохол, обвиняемата шофирала с несъобразена скорост . 

Около полунощ, приближавайки разклона за с. Лешница, М.Г. със закъснение видяла включващия се в движението по главния път лек автомобил „Фолксваген“ с водач Г.С. Тя направила опит да го заобиколи, но изгубила контрол над автомобила си. Колата й първоначално се ударило в крайпътната мантинела, след което се завъртяла и спряла в канавката.

Жената успяла да се измъкне от колата. Други спрели шофьори и предложили помощ, но тя се насочила към шофьора на „Фолксваген“, отправила обидни думи по негов адрес, заплашила го и направила опит да го удари. За да избегне конфликт с нея, Г.С. се качил в колата и тръгнал.

Междувременно в РУ на МВР – Сандански бил подаден сигнал за ПТП и на място пристигнали полицаи. Докато те изяснявали причините на инцидента, обвиняемата М.Г. демонстрирала арогантно поведение, обиждала и заплашвала както полицейски служители, така и присъстващи на място свидетели.

Жената била тествана за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1,71 промила алкохол. Бил й съставен акт за установяване на административно нарушение, който тя отказала да подпише.

Вместо това М.Г. хаотично се движела по пътното платно и в района на местопроизшествието, създавайки с действията си предпоставки за нови ПТП. Тя не се подчинила на полицейско разпореждане да остане на място, а направила опит да удари служителя на реда. Продължила да буйства, вика, както и да заплашва и грубо да обижда полицаите. Жената оказала съпротива на органите на реда и ударила с юмрук в лицето един от полицаите, с което му причинила телесна повреда.

Предстои наказателното производство срещу М.Г. за извършените от нея престъпления да продължи в съда.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!