събота, февруари 24, 2024

Да бъде новатор иска от новия ректор на Академията на МВР Младен Маринов

Продължете делото на своите предшественици, но бъдете и новатор. С тези думи вътрешният министър Младен Маринов представи новия ректор на Академията на МВР с проф. Любомир Тимчев, доктор на науките.

Убеден съм, че богатият опит и широка компетентност ще помогнат на проф. Тимчев да се справи отлично с ръководството на Академията на МВР и в утвърждаването на традициите в обучението в единственото по рода си у нас учебно заведение, заяви Маринов.

По думите му учебниците на проф. Тимчев са високо ценени и от специалисти и експерти в областта на националната сигурност.

В присъствието на директорите на главни дирекции в МВР, вътрешният министър благодари за службата на досегашния ректор доц. д-р Неделчо Стойчев, оставил добра основа за надграждане в бъдеще, и подчерта, че от неговия наследник ще очаква да въведе динамика в обучението и да намери баланс между теорията и практиката.

Стремежът е, освен лектори, пред курсантите да застават и служители, работили по конкретни случаи, за да запознават бъдещите полицаи и пожарникари с детайли от практиката, изтъкна Маринов.

Академията на МВР е учебно заведение, утвърдило се през годините и заема челни позиции в рейтингите на отделни специалности. Дългогодишната традиция и приемствеността по отношение на научните изследвания и тяхното приложение в практиката е създала добър преподавателски състав и висок стандарт на обучение. Дисциплината също е съществен фактор за успеха, отбеляза още вътрешният министър.

Младен Маринов изрази увереност, че Академията на МВР ще продължи да се развива в добър дух и екипът заедно ще работи активно за повишаване на качеството и практическата ориентация на полицейското и пожарникарско обучение.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!