ЦИК: Ще се броят всички разписки от машинното гласуване

Централната избирателна комисия реши на днешното си заседание, че ще се броят всички разписки от машинното гласуване на 14 ноември, съобщи БНТ.

Приетата поправка ще важи както за парламентарните, така и за президентските избори.

За предния вот беше решено ще се броят само представителна извадка от бележките. Бяха определени 1343 секции в страната, в които избирателните комисии бяха задължени след приключване на машинното гласуване да преброят контролните разписки и да попълнят т.нар. КР-протокол.

Днес ЦИК определи и правилата за гласуване на избирателите под карантина или изолация. Подвижните избирателни секции, в които ще се гласува, ще се образуват, ако до три дни преди деня на вота – 14 ноември, има не по-малко от 7 подадени заявления до кмета на общината, населеното място или района.

Ако един избирател отговаря едновременно на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия в секция за избиратели с трайни увреждания и в секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, той гласува във втория вид секция, се казва в съобщение на ЦИК.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!