волен референдум

Централната избирателна комисия (ЦИК) установи нарушение в предаването „Референдум“ на БНТ1, излъчено на 1 октомври, като председателят на ЦИК трябва да състави акт за установеното нарушение на лидера на „Атака“ и кандидат за кмет на Столична община Волен Сидеров.

Това стана ясно от публикуваното в сайта на ЦИК решение по подадения сигнал на СЕМ за нарушение на условията и реда за провеждане на предизборната кампания.

Проверката на ЦИК е установил непристойно поведение на Сидеров, който е допуснал обидни епитети към водещия на предаването Добрина Чешмеджиева и други участници.

Санкцията за подобно нарушение е между 2000 и 5000 лева като глоба, а при повторно може да достигне до 15 000 лева. Това обясни говорителят Александър Андреев, цитиран от БНР.

Волен Сидеров с тежко обвинение: Симеонов и Каракачанов са в заговор срещу ГЕРБ и Борисов„Атака“ е против сътрудничество с НФСБ и ВМРО на тези местни избори, а вероятно и на всички други от…Aug 20 2019bulmedia.net

Съветът за електронни медии (СЕМ) изрази тревога по повод нарушаване на Споразумението за отразяване на предизборната кампания за провеждане на избори за общински съветници и кметове, подписано между Българската национална телевизия (БНТ) и политическите партии, коалициите от партии и инициативни комитети, одобрено от Централната избирателна комисия (ЦИК).

СЕМ оценяват, че Волен Сидеров си е позволил да „наруши грубо правилата“ за провеждане на политическия дебат.

От Съвета заявяват и че оценяват реакцията на журналистите в БНТ като адекватна и в защита на обществения интерес.

Самият Сидеров обяви, че има намерение да съди БНТ. Той очаква извинение от водещата Добрина Чешмеджиева, че му е спряла микрофона по време на снощното предаване „Референдум“.

Екатерина Захариева призна, че ГЕРБ понася щети от действията и поведението на коалиционните си партньори. Ввъншният министър коментира „политическото шоу“, което сътвори лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Референдум“ във формата на предизборната кампания БНТ.

Захариева заяви, че Волен Сидеров не прави за първи път такива сцени и това е явно „някакъв негов си начин да стяга електората“. Според нея обаче „всички ние трябва да разберем, че не това е начинът“.

ГЕРБ: Благодарим за подкрепата, г-н Сидеров, ама няма нужда! Волен сам влиза в битката за София„Комитет издига Сидеров за кмет на София, искат стоп на гей парадите“ – това обяви партия „Атака“ на…Sep 13 2019bulmedia.net

Коментари