Смразяваща кръвта гледка изправи косите на софиянци и гости на столицата. Причина за смъртоносната гледка като нищо може да се дължи на опасните жеги, които удариха България.

Припомняме, че малко по-рано днес стана ясно, че жегите у нас са взели втора жертва. В колата си издъхна италиански гражданин. Първата жертва бе 50-годишен мъж от Благоевград, който бе покосен от слънчев удар.

Оказа се обаче, че адският мор е покосил още един човек. Мъж издъхна на една от пейките в ротондата на Централна гара в София, съобщава агенция БЛИЦ.

Възрастният мъж издъхнал за секунди, а пристигналите на място медици само констатирали смъртта му пред погледа на сломената от мъка негова съпруга.

Снимки: БЛИЦ

Само вчера бяха регистрирани десетки са сигналите за припаднали хора в София заради жегата. Медицинска помощ в жегите търсят най-често възрастни хора, с хронични заболявания и деца.

Лекарите предупреждават възрастните хора, малките деца, както и всички със сърдечни проблеми да не излизат в най-горещите часове и да пият повече течности.Ужас! Нечовешките жеги взеха втора жертва в България, мъж издъхна в колата сиНечовешката жега от последните дни във Врачанско взеха първата жертва, съобщава BulNews.

Коментари