цените на свинското

Няма основание за поскъпване на цените на свинското в магазините. Това заяви Пейо Майорски от Асоциация за защита на потребителите пред Нова тeлевизия.

Месното производство на свинско е засегнато от свинската чума. Голяма част от консумацията на свинско месо у нас е внос и няма основание то да поскъпне, подчерта той. Вносителите изкуствено и спекулативно вдигат цените на свинското месо според него.

Майорски призова вносителите да бъдат малко по-скромни в печалбите, които се опитват да генерират. И от комисията за стоковите борси и тържища са категорични, че няма основание за поскъпване на свинското. Вече се наблюдава изравняване на цената на едро и на дребно.

Наш месопроизводител обясни с колко още ще скочи свинското заради чуматаАфриканската чума по свинете не е опасна за хората. Това заболяване е чисто икономическо. От началот…Aug 5 2019bulmedia.net

За Коледа не трябва да има промяна в цената на свинското месо, категорични са от там. От Асоциацията на свиневъдите са категорични, че съвсем обективно е да се повишат цените на свинското месо. В следствие на африканската чума около 20% от свинепроизводството е унищожено. Иначе страната ни произвежда 50% от свинското месо, което се потребява у нас.
Армията и МВР нямат ли нужда от родното свинско?Защо държавата да не изкупи на разумни цени прасетата от личните стопанства? Това се питат мнозина? …Aug 3 2019bulmedia.net

Коментари