понеделник, април 15, 2024

Целта на коалицията на Жан Виденов – да обърне шахматната политическа дъска

Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ си е поставила за цел да бъде единствената политическа формация, която залага на политиките на политическите идеи за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. На пресконференция в БТА организационният секретар на коалицията Иван Атанасов обяви, че ще бъде създаден партия след изборите.

Ние тръгваме на политическа битка и искаме да върнем идеите, политическото в политиката, политическият език, да се спори по политически идеи за идеологии и политики , а не за тъмната страна на живота, закани се Атанасов.

Той заяви, че левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Коалицията има шанс да разбие олигархичния модел и обществени отношения, който тормози България 30 години. Има заплаха за България, за нейната териториална цялост, остатъчен суверенитет и провокациите, които се оправят към Русия заради влошените отношения с всички съседни страни, подчерта Атанасов.

Коалицията е лява, събира комунисти, социалисти и социалдемократи. В нея влизат още изявени патриоти и като партии, и като личности. Коалицията е един приятелски анонс към Русия, не искат да има провокации. Ние успяваме да представим една лява алтернатива, различна от това., което представлява БСП и различна от коалицията, която тя създава, категоричен бе Атанасов.

Жан Виденов ги обединил, че трябвало да бъдат с русофилите и трябвало да изведат България от полуфеодалните отношения в страната. Целите пред коалицията са да върнат на България истинската, чиста и свята република, да се борят за справедливост, солидарност за достойнството на хората, морал и почтеност в политиката. „Ние сме истинска и автентична левица, единствената и истинска промяна на предсрочните парламентарни избори и в следващото Народно събрание“, изтъкна Иван Атанасов.

Трябва да върнем в България цивилизованите индустриални отношения между фирмите, бизнеса и гражданите. Корупционната среда трябва да бъде изкоренен, паралелната икономика, рекетът от паразитното чиновничество и огромното неравенство в страната, настоя Атанасов.

Той запита къде е ДАНС, къде са службите за сигурност и вместо с това да търсят парите на държавата, са се занимавали с политически поръчки. Има ли нужда от такива структури, недоумява Иван Атанасов.

Служебното правителство няма право да променя позицията на България спрямо Република Северна Македония.

Иван Атанасов е на мнение, че страхът от ваксините „Спутник V“ е да не се превърнат в референдум за предпочитанията на обществото.

Красимир Янков заяви, че да се посочи Бойко Борисов за враг не е достатъчно да бъдеш в левия спектър. Не е лява политика унищожаването на държавни предприятия, не е лява политика снимка с една козичка, не е лява политика да бъде изведена парламентарната група от заседанието на НС, когато се гласува Законът за концесия. Левите политики се защитават от хора с ляво мислене, лявото политическо пространство е свободно и не приемаме да е забутано в ъгъла, категоричен бе Янков.

Емил Миланов, представител на Национално движение „Русофили“ заяви, че коалицията ще следи внимателно отношението към Русия, всички порони действия, които предприема страната и ще се борят за възстановяване на добри братски отношения с руската страна. България и Черноморският басейн трябва да бъдат зони на мира, настоя Миланов.

„Ние здраво вървим към сериозен ляв съюз, който да запълни празното пространство в парламента и която да промени шахматната политическа дъска в България“, изтъкна Емил Миланов.

В коалицията влизат Социалистически партия „Български път“, ПП „Българска прогресивна линия“, ПП „Възраждане на отечеството“ и Партия на Българските комунисти. Всички те се обединили около решение за създаване на предизборна коалиция за Ляв съюз за чиста и свята република за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Коалицията е консолидация на левите и патриотични сили в името на съхраняване на суверенитета на България, съхраняване на Конституцията, морала и отговорността в политиката. Открити са за взаимодействие с всички прогресивни сили.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!