Box studio, Дими Воева и Николай Ценков представят „Бунтарски ноти“. Виртуалното събитие е посветено на музиката и литературата, свързана със субкултурите от времето на прехода и разбира се на Димитър Воев и „Нова генерация“.

На днешния 10 ноември се връщаме назад към едно от най-паметните места в София – „Кравай“, с история за културните и социални феномени, родени там и как влияят на културния и социален живот и до днес.

Заедно с Николай Ценков – автор на сборника „Жираф в чашата“  пътуваме назад към своеобразно пътешествие през поколенията, тяхната самота и любимата им музика. За времето „преди“ ни разказва и Дими Воева – дъщерята на легендарния Димитър Воев, основател на култовата българска група „Нова генерация“.

Връщаме се обратно във време, когато музиката променя. Време, в което музиката руши и създава едновременно. Време на бунтарски ноти. Чуйте разказа за „преди“ и „сега“ и за поколението, за което 10 ноември не е просто дата в календара. За една цяла генерация, родена на Кравай или родила Кравай.

Предаването е съпроводено с жестов превод на Борис Бъндев от Stray Sheep.

Събитието ще се излъчи на живо на 10 ноември 2022 г. Може да го гледате тук.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Коментари