БСП подкрепи Мая Манолова

Националният съвет на БСП утвърди окончателно кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Тя беше гласувана заедно с останалите кандидати за градоначалници и всички бяха подкрепени единодушно.

Преди дни и столичната партийна организация подкрепи Манолова, а своя председател – Калоян Паргов, за водач на листата за общински съветници. Очаква се другата седмица те да се срещнат с Манолова.

Бившият министър на образованието в кабинета „Орешарски“ и настоящ депутат от БСП – Анелия Клисарова, ще е кандидатът на партията за кмет на Варна. Това реши Националният съвет на левицата след бурни дебати заради неразбирателство кой да бъде издигнат.

По предложение на ръководството Клисарова ще води и червената листа за общински съветници във Варна, а Борислав Гуцанов отпада от нея, което е предизвикало разгорещен спор.

През юли лидерът на БСП Конрелия Нинова сне доверието си от Гуцанов, но в понеделник структурата във Варна отказа да подложи оставката му на гласуване.

Националният съвет отхвърли решението на структурата в морския град да бъде подкрепен за кандидат-кмет лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

До този момент БСП бяха одобрили 160 кандидат-кмета, а на пленума днес са утвърдени още 100. И в други градове, освен в столицата, социалистите застават зад независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет – Радина Банкова в Ловеч, Здравко Милев в Кюстендил, Румен Томов в Благоевград и др.

Ето го и пълният списък:
Благоевград – Румен Томов
Бургас – Николай Тишев
Варна – Анелия Клисарова
Велико Търново – Весела Лечева
Видин – Любомир Георгиев
Враца – Момчил Младенов
Габрово – Ивелин Николов
Добрич – Георги Петков
Кърджали – Милко Багдасаров
Кюстендил – Здравко Милев
Ловеч – Радина Банкова
Монтана – Илия Илиев
Пазарджик – Благо Солов
Перник – Станислав Владимиров
Плевен – Илиян Йончев
Пловдив – Николай Радев
Разград – Денчо Бояджиев
Русе – Пенчо Милков
Силистра – Момчил Неков
Сливен – Кольо Милев
Смолян – Стефан Сабрутев
София – Мая Манолова
Стара Загора – Иван Върляков
Търговище – Рая Матева
Хасково – Коста Стоев
Шумен – Венцислав Венков
Ямбол – Катя ГеоргиеваГолям скандал! Лъснаха спонсорите на Мая МаноловаБившата депутатка от БСП и доскорошен омбудсман Мая Манолова се кандидатира за кмет на София преди с…Sep 14 2019bulmedia.net

Коментари