Столетницата е номинирала своя депутат Янаки Стоилов за конституционен съдия. Той ще бъде номиниран от квотата на парламента, съобщава “24 часа”. Кандидатурата му е прокарана от лидера на партията – Корнелия Нинова, а останалите депутати и членове на БСП не са имали нищо против.

Сега предстои Народното събрание да избере от своята квота един кандидат за конституционен съдия, като ГЕРБ и ДПС все още не са посочили своите номинации.

Доц. Стоилов е един от най-ярките червени юристи. Той е един от авторите на новата ни конституция. Беше депутат 7 мандата, включително във ВНС. В момента се е посветил основно на студентите си. Преподава теория на правото и политология в Софийския университет. А за 50-ия си рожден ден наскоро издаде и книга на юридическа тема. Стоилов е лидер на лявото крило в БСП и макар да се води вътрешна опозиция на Нинова, има пропуск за парламента именно като неин съветник по правните въпроси.

Невиждано: Ловки хакери разбиха ЕГН-тата на Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Валентин Радев за 15 минутиЗа около 15 минути виртуозни компютърни спецове се докопаха до ЕГН-тата и здравния статус на премиер…Mar 22 2018bulmedia.net

Припомняме, че за конституционни съдии са спрягани още и главния прокурор Сотир Цацаров и Цецка Цачева.

Коментари