петък, юли 19, 2024

БСП атакува властта с вот на недоверие и две анкетни комисии

Левицата атакува управлението, внасяйки другата седмица вота на недоверие за корупцията. Освен това червените искат анкетна комисия за скандалите в хазартния сектор и друга временна комисия за ПИБ. Даваме ли си сметка какво се случва в държавата в момента? Това попита от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. Все повече се насаждало усещането, че пандемията се използва за политически цели, според нея. Ръстът на заболелите вървял право пропорционално на скандалите в държава. Идвало социално торнадо, по мнението й. Властта участвала в разрушаването на „темелите на дома ни, България“, както се изрази соцлидерът. Тя припомни скандала със строежа на Алепу, проблемите в хазарта. Атакувахте безпрецедентно президентската власт, критикува още Нинова. Тя посочи, че премиерът унижавал парламента с думите си по адрес на Цвета Караянчева в изтеклия запис, заплашвал и разследващ журналист. Докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, обкръжен от пачки пари, каза още Нинова.

Лидерът на столетницата подчерта, че бизнесмени обяснявали как силово им се отнемали фирмите. Това е разпад на държавността, отчете тя. Според нея се правели опити да се внуши, че има тайни договорки между БСП и ДПС. Тя увери хората, скрити в сенките, че няма да успеят. Имало обаче тройна коалиция – ГЕРБ, ОП, ДПС.

Очевидно това управление си отива, но си отива с наследство „след вас и потоп“, изтъкна лидерът на червените. Оставката и падането на кабинета е гаранция за просперитета на България и перспективата пред народа, категорична бе Корнелия Нинова. България ще започне да се възстановява и ние да живеем по-добре, когато моделът на превзетата олигархично паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде, категорична бе Нинова.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!