Полицията във Велинград е задържала двама братя за побой и изнасилването на 42-годишен мъж, който в последствие е открит мъртъв, съобщиха от прокуратурата.

Миналият четвъртък двамата братя, съответно на 22 и 17 години, нападат жертвата си в колибата му, която обитавал във Велинград. Със заплахи и жесток побой те сломяват съпротивата на жертвата си и го изнасилват, след което напускат местопрестъплението. Три дни по-късно, в неделя, 42-годишният мъж е открит мъртъв.

По първоначални данни той е починал от разкъсване на вътрешни органи. При претърсване в колибата му е бил открит дървен кол, с който се предплага, че му е бил нанесен побоя. Въпреки това на този етап районната прокуратура в Пазарджик е подвигнала обвинение на двамата братя само за побоя и изнасилването. Съдебно-медицинска експертиза трябва да покаже дали те са виновни и за смъртта на жертвата им. От държавното обвинение са внесли искане в съда за постоянен арест на двамата братя, които към момента са задържани за 72 часа с потановление на прокуратурата.

Коментари