Борисов за сделката с ЧЕЗ
Бойко Борисов

Не знам кой стои зад Еврохолд. Питайте Цветанов! Той вече не е от ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов след Коалиционния съвет.

Още от България

Съветът на управляващата коалиция е решил до края на юли да бъдат променени Законът за политическите партии и Законът за държавния бюджет с цел намаляване на политическите субсидии.

„Да благодаря на колегите, че приеха извиненията, които им казахме, но ГЕРБ продължава да стои зад позицията си, която и правителството внесе, за субсидия от 1 лев. В същото време, като парламентарна република, сме поканени на разговори, инициирани от Обединени патриоти, с всички политически партии, и сме готови да говорим за промени в Закона за политическите партии, защото сега Министерството на финансите и правителството се занимават с изплащането на партийните субсидии. Всичко това трябва да отиде в Закона за политическите партии“, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Коалицията реши, както е записано в споразумението, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят. Всички намаления на ДДС влиза в протиречие с този член на коалиционното споразумение и по тази тема няма да дебатираме повече“, заяви още Борисов.

„Всички сме на мнение, че субсидиите трябва да бъдат намалени“, заяви на брифинг след заседанието на Съвета лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов предаде Новини.бг.

„Ние ще инициираме консултации в парламента още тази седмица, за да намерим разумния баланс, тъй като двата закона трябва да бъдат разгледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Поставили сме срок те да минат през зала до ваканцията на 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме промените за субсидиите“, заяви Симеонов.

„Взехме решение до края на юни месец отново да се проведе коалиционен съвет, на който да се направи преглед това, което е изпълнено досега“, каза зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов. „Ще се съберем, ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да засилим. Ще отчетем успехите и ще обсъдим това, което трябва да наваксаме“, посочи Чуколов.

Коментари