Борисов вече е направил
Бойко Борисов

Десислава Танева е предложена от премиера Бойко Борисов за наследник на подалия оставка министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, съобщи вестник „Труд“.

Още от България

Проектът на решение за персонални промени в Министерския съвет на България вече е внесен в Народното събрание и ще бъде гласуван най-вероятно утре.

Десислава Жекова Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. Завършила е висше икономическо образование в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг“ АД и дъщерни дружества.

От учредяването на ГЕРБ е областен координатор за Сливен. От 2007 до 2009 г. е председател на Общински съвет – Сливен. Избирана е за депутат в последните четири парламента. Председател на земеделската комисия в 41 НС и в настоящото 44-о НС.
Танева бе министър е на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година. На 21 август с.г. тя стана майка на близначките Паная и Нелина. Бащата е кметът на Котел Коста Каранашев.

По-рано днес Борисов прие оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. „Казах, че ще проверявам доста работи. Никога не съм бързал да поискам и приемам оставки“, каза Борисов. „Само, че установих, че човек, чийто телефон беше даден за контакт на един от сайтовете за къщи за гости, към днешна дата е все още на работа“, разкри премиерът. Става дума за заместник-директора на фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, която подаде оставка в началото на май, след като нейният телефонен номер бе оставен в сайта на къща за гости в Юндола. „Така, че когато някой иска да си пази някого, то трябва да знае, че аз както казах компромиси не правя с никого“, отсече Борисов.

Коментари