Борисов каспийски икономически форум бесо Ковачки предстоящите местни избори ямбол

„Най-много ние вярваме в демокрацията. Най-демократичното е да върнеш властта на онзи, който ти я е дал“, каза премиерът Бойко Борисов в Ямбол. „Апартаментгейт беше тежък удар за нас по време на Евроизборите. Всеки, който прецени, че трябва да живее по-луксозно от останалите, няма място при нас“, добави още той по повод скандалите в ГЕРБ по-рано тази година.

„В Ямбол дойдох, защото чух лоши приказки, които не са верни. Знам, че може да направим още добри неща. Ако ни провокират – отговаряйте, но ние няма да сме провокатори“, добави Борисов.

Той призна, че това е единствената партийна среща, на която присъства. „Не присъствам, защото всички микрофони са насочени към мен. А в ГЕРБ имаме прекрасни хора, имаме вече добри ръководители. Дори на предизборната кампния в София не отидох, защото Йорданка Фандъкова вече има опит и може сама да се справя“, обясни премиерът.

И разкри, че е дошъл в Ямбол, за да успокои духовете и да отрече приказките за „две ГЕРБ“. Както е известно в ГЕРБ-Ямбол имаше разнобой за кметската номинация. След като сне доверието си от досегашния градоначалник Георги Славов, партията издигна областния управител Димитър Иванов. „Какво толкова делите в тоя Ямбол?“, зачуди се Борисов.

Новият политически проект ЦветановБившият втори във ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов гради основите на нов политически проект, пише сайтът Lu…Sep 28 2019bulmedia.net

„Ще ходя още един път в Шумен, защото там битката с ДПС минава граници. Демокрацията и честните избори са толкова важни, колкото всичко останало. В смесените райони, а и по принцип, основният ни опонент е ДПС, защото те са единствената организирана партия“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Битката е много тежка. Просто партията в момента се бори с огромни усилия. БСП са дезертирали отвсякъде, чакат като кукувици“, подчерта още той.

На ямболии той обеща довършване на новата сграда на болницата и ново игрище.

Встрани от кметските избори, Борисов говори и за ситуацията в Сирия. Каза, че поддържа контакт с Турция, за да се следи създалата се ситуация. Посочи, че се е чул и с Майк Попмео, държавия секретар на САЩ, с когото също са обсъдили проблема в Сирия.

„Не бива войната в сирия да предизвика огромна бежанска вълна към нас“, категоричен бе Борисов.


Официално приятели: Цветанов на хоро с шефа на АртексПрогоненият от ГЕРБ заради аферата с евтиния апартамент с частен асансьор Цветан Цветанов публично о…Oct 11 2019bulmedia.net

Коментари