Борисов завод

Министър-председателят Бойко Борисов е провел едночасова среща с чуждите посланици и представители на дипломатически мисии в София, съобщава БНР. На срещата с Борисов са присъствали главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, като те са информирали корпуса за това как тече разследването на убийството на журналиста Виктория Маринова.

Източници от правителството коментираха, че на срещата с дипломатите Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая. Премиерът бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

„Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили – да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха от „Туитър“, добави Борисов.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет. Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците. На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта.

След края й посланиците не коментираха темата пред журналистите в Министерски съвет.

Борисов каза една голяма лъжа след убийството… Някои просто ни предпочитат мъртви*Няколко дни не бяхме журналя. Бяхме журналисти. Допусна се предположението, че журналистите могат (и…Oct 10 2018bulmedia.net

Коментари