Алгебричният лъжец Борисов
Бойко Борисов

„Цяла нощ работим по темата за Брекзит. Пак излизам лош пророк. Времето изтича. Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем – и пълна неяснота. Някаква кратка отсрочка – да. Но ако изчакаме до 30 юни, то ще трябва да вземат участие в Европейските избори.

Ще говорим за листите за евродепутати. Ще видим какво са подготвили от британския парламент. Чака ни много тежък разговор днес. Аз не обичам да се мешат в моята работа, затова не давам и съвети. Вероятно е другата седмица пак да ни извикат. Отсрочката трябва да бъде кратка. Това ще обсъждаме днес. Не е достатъчно да чуем ЕС, но трябва и британския парламент да се вземе под внимание“. Това каза премиерът Бойко Борисов от Брюксел.

Попитан как ще коментира темата с „апартаментите“ премиерът заяви:
„Тъжно ми е и ми е гадно, защото има обяснение. Цветанов утре отива в Америка и ще говоря още веднъж с тях. Никак не ми е приятна темата. Според тях всичко е законно, затова ще изчакам кратко време. Сезирани са прокуратурата и КОНПИ. Някои взимат имоти за по 200 лева квадрата, а други взимат за по 1200. Дори да има нарушение, да няма престъпление, то ще има последствия“.

„Все пак трябва да се изправя и срещи моите колеги от ГЕРБ, които казват: „При всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш. Докато нашите политически опоненти застават в купом и казват „Ние подкрепяме виновника“, каза още Борисов. По-рано днес премиерът изригна с думите, че „децата на убийците на Буров говорят за апартаменти, а ние в Банкя си карахме жигулитата и им гледахме мерцедесите„.

Коментари