четвъртък, юни 13, 2024

Борисов не е гледал такова шоу като в НС и в предаването на Слави Трифонов

Такова шоу като в сегашния парламент зрителите не са гледали и в предаването на Слави Трифонов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на живо включване във Фейсбук от Перперикон.

Той напомни, че е бил гласуван бюджет само за няколко месеца и изрази недоумение защо това не е било направено за цялата година. „Защо е този популизъм?“, възмути се Борисов и запита защо толкова повърхностно се гледа на случващото се в държавата.

По негови думи в парламента е имало много здрава коалиция, не било обаче ясно защо не се е съставило правителство, след като най-важният закон за годината е бил гласуван с такова болшинство (актуализацията на бюджета – бел.ред.).

При такава коалиция в Народното събрание въобще не трябва да се ходи на избори, категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ пресметна, че разходите за избори ще стигнат общо почти половин милиард лева, което било „грешни пари“.

„Какво ще постигнат тези нови избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите, ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма“, обобщи ситуацията той.

Относно предстоящите президентски избори, които ще се проведат едновременно с парламентарните, Борисов подчерта, че президентският пост никога не му е бил интересен.

Според него вотът за държавен глава е предизвестен.

„Тези популисти и особено президентът Радев говореха колко е важно, за да са честни и прозрачни изборите, да се броят квитанциите след машините, само че това не се прие и ако 0,8% не им стигнат, те ще ги броят 3-4 дни и ще ги докарат, както им трябва. И ние не можем да проверим истина ли е“, възнегодува Борисов и допълни, че той самият знае, че съдията е купен.

Относно евентуалния политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков той заяви, че всеки нов политически проект е добре дошъл в една демокрация.

Той самият обаче не видял нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката.

В тази връзка Борисов отново намери сгоден случай да нападне президента и за това, че не е отстранил канадски гражданин от правителството (Кирил Петков – бел.ред.). Радев нарушава Конституцията ежедневно, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов изрази съжаление, че кабинетът на ИТН така и не се е случил. „Когато гледах Ники Василев искрено съжалих, че не стана премиер. Видях един много разумен човек“, отбеляза той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!