бойко борисов ердоган

С президента Реджеп Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в сливенското село Мечкарево. Там премиерът е заедно с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са на откриването на 15-ото юбилейно „Национално животновъдно изложение Сливен 2019“.

В сряда държавният глава на Турция обяви началото на нова, трета по ред операция на Анкара в Северна Сирия под името „Извор на мира“.Той разкритикува Европейския съюз заради позицията му по операцията в Сирия и заплаши да отвори границите за бежанците.

Ердоган предупреди ЕС, че ще позволи на милиони бежанци да се отправят към страните му, ако продължава да критикува военната офанзива на Анкара в Сирия. „Здравейте, ЕС, събудете се. Казвам го отново: ако се опитате да представите нашата операция там като нашествие, задачата ни ще е проста: ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона мигранти към вас“, увери Ердоган в реч пред парламента в Анкара.

Ердоган иска ядрени оръжия за всички, или универсално разоръжаванеИли всички държави трябва да имат ядрени оръжия, или универсално трябва да бъдат забранени. Това при…Sep 25 2019bulmedia.net

Министър-председателят Бойко Борисов коментира създалото се напрежение, като уточни, че е спокоен за страната ни.

„Към днешна дата мога да потвърдя, че с Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Вижте турската военна операция в Сирия (ВИДЕО)NTV публикува видео от началото на турската операция в Сирия, пише news.bg. На кадрите се виждат стъ…Oct 10 2019bulmedia.net

Той отново обърна внимание, „че нито огради, нито армия може да ни спасят“ при подобна ситуация.

„Ако са жени и деца? Ако са мъже, иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Властта в Сирия отказа да преговаря с кюрдитеВластта в Сирия няма да води преговори с представители на силите за самоотбрана на сирийските кюрди …Oct 11 2019bulmedia.net

Коментари