Бойко Борисов свика извънредно заседание

„Нашата политика винаги е била да показваме какво сме направили. Ето го моста. Вие старозагорци помните Аязмото, помните как изглеждаше мостът. Моят призив към политиците е да си мерят приказките“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията към министъра на културата Боил Банов, заради разкритията на Елена Йончева, по време на откриване на реконструирания надлез над жп линия в Стара Загора.

„Аз въобще не се вкарвам в тази тема. Хората очакват всеки ден да им се дават неща, които да ползват. Нека, който иска да се заяжда, да прави компромати. Ние всички избори сме ги минали в такава ситуация. Дават пари на 50 души, излизат, викат, но да покажат те на хората какво са направили. Питайте в Стара Загора какво е било и какво е сега“, заяви още премиерът.

По-късно премиерът съобщи важна икономическа новина за България. Тя е свързана с МВФ. В личния си Фейсбук профил Борисов обяви какви перспективи има пред страната ни за 2019 г., според организацията. Ето какво написа Борисов: „Приключи редовната мисия на МВФ. В част от заключенията си те отбелязват, че икономическите резултати в България продължават да бъдат стабилни. Очаква се икономическият растеж да достигне 3.2% през 2018 г., безработицата да спадне до близо 5%, а текущата сметка да регистрира пореден значителен излишък. Перспективите за 2019 г. са сходни. В доклада също се отбелязва постигнатият напредък в реформите по Механизма за сътрудничество и проверка, включително чрез създаването на единна комисия за борба с корупцията и засилване на независимостта между съдиите и прокурорите.“

 

Коментари

loading...