понеделник, юни 24, 2024

Болниците в София са пълни, но проблем няма

И директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев са обезпокоени от повишения брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ в столицата. Въпреки това са уверили заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов, че реален проблем няма.

Срещата е била една от многото, проведени този следобед в Министерство на здравеопазването. За тях съобщават от пресцентъра на МЗ, въпреки че медиите очакваха брифинг.

Срещата е била по повод изнесените в публичното пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични болници.

Към настоящия момент в столицата има свободни легла за консервативно и интензивно лечение на хора с коронавирусна инфекция. Създадена е добра координация между СРЗИ и ЦСМП-София, така че да не се допуска забавяне при обслужване на пациенти с COVID-19. Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато, тъй като тя е динамична.

Утре директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев ще се срещне с директорите на столичните болници за подобряване на взаимодействието в системата.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!