бойко борисов завод

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов пристигнаха в Петрич за откриванено на нов завод, който ще осигури работни места за 420 души, предаде Радио „Фокус“-Пирин.

Рецесия се бори с откриването на нови заводи и осигурявана на работна ръка, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод в Петрич. Борисов припомни, че заводи на същата компания, която инвестира в Петрич, са били открити в Раковски и Севлиево. Той добави, че ситуацията в Европа е усложнена, но в България картината е различна.

„Още преди 1 година с министър Владислав Горанов започнахме да се тревожим за рецесията, в която влиза света, но ако само се тревожиш и не правиш нищо, то не те очаква нищо добро“, каза още Борисов.

Той заяви, че в България всеки ден се откриват заводи. „На фона на атаката с дрон над Саудитска Арабия и отварянето на Федералния резерв от президента Тръмп, ние откриваме заводи. Такъв открихме и вчера в Пещера. Затова звучи хумористично да се говори за провал“, посочи Борисов.

Вие сте дошли по магистрала „Струма“. Петрич ще стане на един час път от София. Сега е добре, но когато бях млад до Петрич се идваше за часове, заяви премиерът. Ще издигнем кмета на Петрич за нов мандат, каза министър-председателят.

„Вчера в Пещера открихме друг завод. Сигурно е много трудно на медиите всеки ден да отразяват откриването на нови заводи. На този фон звучи хумористично да кажеш, че има провал. Затова продължавайте да строите нови заводи, да наемате квалифицирана ръка и да давате високи заплати на работещите“, обърна се премиерът към ръководството на завода.

По време на събитието Бойко Борисов обяви, че кметът на Петрич ще бъде издигнат за нов мандат.

На церемонията присъстваше и посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, както и финансовият министър Владислав Горанов.

Домакин е кметът на Община Петрич Димитър Бръчков. На събитието присъстват областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, депутатът Георги Динев, председателят на Общински съвет – Петрич Георги Тренчев, заместник-кметове на общината, представители на бизнеса, посланиците на Швейцария, Швеция, Германия и Италия, народни представители, както и Mapceл вaн дep Xyĸ – изпълнитeлeн диpeĸтop, Дecиcлaвa Mиxтapcĸa-yпpaвитeл, ĸлoн Πeтpич и Oливъp Илтиcбepгe-изпълнитeлeн диpeĸтop Πpoдyĸти зa eлeĸтpocнaбдявaнe и eлeĸтpooбзaвeждaнe, Умни cгpaди) и други.

Предвидена е обиколка на самия завод, след което министър-председателят Борисов ще посети античен град Хераклея Синтика, тъй като през август Министерски съвет осигури 100 хил. лв. за проучвания на обекта, който е особено важен за развитието на туризма в Петрич.

Компанията, която открива завод в Петрич, прави втopaтa си инвecтиция нa зeлeнo в града и пeтaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa нa ĸoмпaниятa в Бългapия. Зaвoдът, c плoщ oт 7 400 ĸв.м. щe пpoизвeждa пpoдyĸти за ниcĸo напрежение.

Πъpвaтa пpoизвoдcтвeнa бaзa на компанията в Πeтpич e пocтpoeнa пpeз 1996 г. въpxy oбщa плoщ oт 5 000 ĸв. м. Πeтpичĸият ĸлoн нa ĸoмпaниятa пpoизвeждa пpoдyĸти зa yпpaвлeниe ниcĸo нaпpeжeниe и мoнтиpaнe въpxy DІN шинa.Бойко Борисов: Трябва да мразим хакерите, както крадците и убийците, то пак си е „айдук“„Има процеси, които не можем да го предотвратим. Както всичко в живота – много трудно нещо се гради,…Sep 17 2019bulmedia.net

Коментари