Бойко Борисов: Хакването на НАП
Бойко Борисов

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лева по бюджета на МОН за БАН. Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди седмичното заседание на Кабинета.Борисов забърка нов миш-маш на Балканите, този път обиди Зоран ЗаевПремиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на …Jul 11 2019bulmedia.net

Допълнителните средства са отпуснати след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов. Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи. Пред министрите Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари и определи средствата като огромен жест по повод 150-та годишнина на академичната институция.

„Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро“, заяви Борисов по повод хакерската атака на НАП. „Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата“, поръча Борисов на финансовия министър.

„Искам да изкажа своите благодарности на ГДБОП, защото там все още има служители, чиито заплати са ниски, но продължават да работят заради честта на пагона“, допълни премиерът. Борисов подчерта, че хакерски атаки се случват навсякъде по света, давайки за пример Германия и САЩ.

„С такива действия демонстрираш, че уменията ти са нараснали“, отбеляза той. „За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари. А НАП предоставя над 114 услуги за гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако някой тръгне да я напада“, завърши премиерът Борисов.

Шефът на нотариалната камара: Още не знаем какво могат да направят с изтеклите данниПредседателят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев също коментира скандала с изтеклите данни пр…Jul 25 2019bulmedia.net

Коментари