Бойко Борисов: Хакването на НАП
Бойко Борисов

„Оставките са нещо много нормално, те са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем“, заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин по БТВ.

Избори 2019

„На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият синковец има една къща за гости (Александър Манолев – б.р.), а отсреща госпожата има 3 (Елена Йончева – б.р.). А той даде и оставка, и гаранцията си плати“, подчерта той.

На въпрос дали е възможно да има нови оставки в кабинета той отговори: „Ако трябва… Превенцията е най-добрата мярка. Самият обаче потвърди, че не смята да подава своята оставка, ако ГЕРБ загуби евроизборите.

„Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост“, каза още министър-председателят.

Борисов припомни за „лъжата Костинброд“ от изборите преди няколко години и отново, както и през уикенда, предрече за евровота на 26 май „Костинброд 2“.

„Точно в деня на размисъл, когато не може да се реагира. БСП занесоха сигналите в прокуратурата. Те в това са най-добри и нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише следното: „Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация“. Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% заради Костинброд и след това се оказва, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. В четвъртък-петък ще се готвим за реакция“, каза премиерът.

„Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора – на базата на какво да ни победят. Виждате, че опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин. На дебата на водачите на листи се показва, че Мария Неделчева (Габриел) в пъти превъзхожда“, допълни Борисов.

Той отново отправи критики към президента Румен Радев по повод привикването на представители на съдебната власт във връзка с предстоящото избиране на нов главен прокурор.

„Редно ли е? Тогава и аз да ги извикам на консултация. Това не е редно, защото е намеса в съдебната власт. Всяка сряда идват при мен главният прокурор и неговите заместници. Те отчитат дейността и казват какво е планирано за следващата седмица“, каза още той по повод думите на президента Радев. БСП са свикнали винаги те да държат съдебната власт и да раздават правосъдие. Те да са съдниците и да раздават правосъдие. Тогава обаче Белене отеснява“, добави лидерът на ГЕРБ и подчерта:

„Те са абсолютно едно и също. Това, което говори Радев, Корнелия Нинова, Елена Йончева и Иво Христов, е едно и също. Вие ги видяхте миналата седмица как се бяха събрали в Асеновград и само критика срещу правителството. Няма за други, освен нас. Дори звучи смешно, като кажеш равноотдалечен. Президентът е на всички българи по Конституция“.

„В Банкя показват една къща, която мисля, че на Емо Кюлев и твърдят, че е моя. В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя. Това го правят години наред. Аз не мога да му кажа продай си къщата. Това си е негова работа“. Това заяви в Борисов, който отговори атаките към него от страна на БСП и твърденията на Елена Йончева, че разполага с документи по случай с къща в Барселона на министър-председателя.

„Ние сме много сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал може би 40 години. С другите не си бяхме говорили от 30 години, сега като се видим, си махаме. Ние сме в една къща родени и не си говорим. Даже двама съм ги и бил, затова и не си говорим трайно. Аз не си говоря с тях, бе, човек. Ние за една помпа се бихме с братовчедите. Карате ме да обяснявам пред хората за братовчеда и братовчедката“, подразни се Борисов. „Имам си къща в Банкя, там ще си умра. Барселонската къща е на Сашо Чаушев“, отсече премиерът.

„Силата на ГЕРБ са местните структури, връзка с хората и грижа за всяко населено място. Именно с това те привлякоха вниманието ми“, каза от своя страна водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел, която беше заедно с него в студиото.

По думите й злоупотреби има навсякъде, но важното е държавата да не ги замазва и да поеме отговорност.

„Това ни отличава от другите и бихме искали да видим това и в другите представители на политическите сили“, допълни Габриел.

„В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария“, каза още тя.

Коментари